Αν αναζητάτε σύγχρονες διακοπές με αυθεντικές παραλίες, η Βουλγαρία προσφέρει και τα δύο. Με ηλιόλουστα καλοκαίρια και χιονισμένους χειμώνες, υπάρχει ποικιλία όπου και αν πάτε και πολλά να κάνετε αν θέλετε να ξεκινήσετε μια διαφορετική περιπέτεια.

Η όμορφη Βουλγαρία έχει ονομαστεί ως η φθηνότερη χώρα σε όλη την Ευρώπη για να την επισκεφθείτε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι από τις λίγες χώρες που έχουν απομείνει για να μετατραπεί σε ευρώ.

Ένα ταξίδι στη Βουλγαρία δεν θα είναι πλήρες χωρίς την γεύση της τοπικής κουζίνας και του αποσταγμένου κρασιού – Rakia, το οποίο θα σας μαγέψει σε ένα ταξίδι. Η ατμόσφαιρα της Βουλγαρίας είναι ηλεκτρική μέρα και νύχτα. Υπάρχει μια κοινωνική αύρα στην οποία ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες  να επιστρέψουν ξανά και ξανά κάθε χρόνο. Μην ανησυχείτε, ακόμα κι αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα υπάρχει μια μεγάλη ομάδα άλλων φιλικών τουριστών για να κοινωνικοποιήσετε και να δειπνήσετε.

Προσιτές οι τιμές στα γεύματα
Πού αλλού μπορείτε να επισκεφτείτε στην Ευρώπη που πραγματικά προσφέρει ένα “δωρεάν γεύμα”; Δοκιμάστε τις διαφορετικές γεύσεις της Βουλγαρίας σε έναν ελεύθερο γύρο φαγητού, που βρίσκεται στο γραφικό θέρετρο της Σόφιας. Φιλοξενείται από τα Balkan Bites, αυτή η συναρπαστική περιήγηση παίρνει τα γεύση σας σε ένα ταξίδι στη Βουλγαρία, με ξεναγούς που σας οδηγούν σε μια ποικιλία από διαφορετικά οικογενειακά εστιατόρια, όπως το Sun Moon και το Lubimoto

Ψώνια στο Πλόβντιβ
Για τους εθισμένους στα ψώνια, η Βουλγαρία είναι ο τόπος που πρέπει να επισκεφθεί. Τα craft shops, προϊόντα φυσικής φροντίδας δέρματος, τα αρχικά ευρήματα μόδας και τα περίτεχνα κομμάτια κοσμημάτων που σχεδιάζονται από τους ντόπιους, είναι μερικά μόνο από τα μοναδικά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε ενώ ψωνίζετε στο Πλόβντιβ. Η αληθινή ομορφιά αυτής της κομψής εμπορικής περιοχής εκτιμάται από τους ντόπιους και τους τουρίστες, καθώς είναι η παλαιότερη υπάρχουσα πόλη της Ευρώπης.

Όμορφες γέφυρες
Εκτός από τα ηλιόλουστα θέρετρα και τα συναρπαστικά εμπορικά καταστήματα, στην Βουλγαρία βρίσκονται μερικές από τις πιο συναρπαστικές γέφυρες στην Ευρώπη. Για τους λάτρεις της φύσης, κατευθυνθείτε στο The Wonderful Bridges στις ορεινές βροχές της Ροδόπης, όπου κάθονται τρεις φυσικές γέφυρες. Το Γεράνι έχει αυτές τις ειδυλλιακές γέφυρες και υπάρχει μια πραγματικά ήρεμη ατμόσφαιρα, και ο λόγος είναι γιατί η γέφυρα σχηματίστηκε από τα ερείπια της μαρμάρινης σπηλιάς, του Aidarsko Dere και του περιβάλλοντος δροσερού μπλε ποταμού.

Οι δύο κύριες πόλεις που μπορείς να επισκεφτείς εύκολα ταξιδεύοντας από Κύπρο είναι η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια και Βάρνα.

Η Σόφια είναι η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας καθώς και η πρωτεύουσα της. Έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια άτομα και βρίσκεται στη δυτική περιοχή της Βουλγαρίας. Η Σόφια είναι ίσως μια από τις πιο σύγχρονες και γοητευτικές πόλεις της Βουλγαρίας, διατηρεί όμως πολλή ιστορία και εκπληκτική αρχιτεκτονική και κατέχει ένα σημαντικό θρησκευτικό κράτος, καθώς και πολλά επιτυχημένα πανεπιστήμια, πολλά πολιτιστικά ινστιτούτα και σπίτια πολλών επιχειρήσεων.

Η Βάρνα είναι το μεγαλύτερη τουριστική πόλη σε ολόκληρη τη Βουλγαρική Μαύρη Ακτή. Έχει πληθυσμό άνω των 330.000 κατοίκων και είναι η ενδέκατη μεγαλύτερη πόλη στα Βαλκάνια. Είναι διάσημο για τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχιτεκτονική του καθώς και οι παραλίες του. Είναι πλέον μια σύγχρονη πόλη γεμάτη από ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια. Διαθέτει επίσης ένα επιτυχημένο ναυπηγείο και ένα λιμάνι, καθώς και έναν ποταμό που ονομάζετε Ρίβερνα και είναι πολύ ελκυστικός.